Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ направила до суду справу кримських сепаратистів

Вівторок, 20 січня 2009, 11:49

Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність щодо активістів об’єднання "Севастополь – Крим – Росія".

Про це повідомила у вівторок на брифінгу в СБУ речник відомства Марина Остапенко.

"19 січня цього року Службою безпеки завершено досудове слідство та в установленому порядку спрямовано до суду з обвинувачувальним висновком кримінальну справу щодо обвинувачення двох активістів не легалізованого в нашій країні об’єднання "Народний фронт "Севастополь – Крим – Росія".

Кримінальну справу стосовно них було порушено за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Остапенко також додала, що 26 грудня минулого року за обвинуваченням за цією ж статтею, "за фактом скоєння сепаратистських проявів з боку активістів знятої з реєстрації організації "Донецька республіка", лідеру зазначеної структури пред’явлено звинувачення та обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У грудні СБУ заявила, що на даний час в Україні припинена діяльність усіх радикальних структур, які "під контролем ззовні" зазіхали на територіальну цілісність України. Йшлося про три справи за такими фактами – скоєними членами об'єднання "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія" (Крим), прихильниками "Донецької республіки" (Донецька область) і окремих русинських організацій (Закарпатська обл.).

Наприкінці грудня Київський місцевий суд Сімферополя відмовився задовольнити скаргу координатора Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" Валерія Подьячого про скасування постанови СБУ щодо порушення проти нього кримінальної справи.

Таким чином суд визнав законним порушення СБУ проти Подьячого кримінальної справи за статтею 110 Кримінального кодексу після січневої прес-конференції активістів Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія", на якій вони поширили прес-реліз із закликами до відторгнення від України Криму і Севастополя

За цією справою проходить 6 активістів Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія", але кримінальне обвинувачення висунуті лише двом – сімферопольцю Валерію Подьячому та Семену Клюєву з Євпаторії. Відповідна стаття КК передбачає ув’язнення до 5 років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...