Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обурений: "Тимошенко програла Москві все і дурить народ"

Вівторок, 20 січня 2009, 12:06

Партія регіонів вимагає від уряду негайного офіційного оприлюднення ціни на газ, яку повинні будуть платити цього року підприємства та окремі споживачі в Україні.

Про це йдеться у заяві Партії регіонів з приводу підписаних газових контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом", розміщеній на її сайті.

"Приховування справжніх результатів газових переговорів у Москві, той факт, що українське суспільство змушене черпати інформацію про справжню ціну на газ з випусків CNN та із заяв представників "Газпрому", свідчить про намагання уряду Тимошенко в черговий раз обдурити народ, закамуфлювати свій провал у Москві і переконати громадськість, що поразка уряду, який привіз з Москви ціну на газ вдвічі більшу, ніж ми мали минулого року, це насправді не ганебний провал, а ледь не перемога", - сказано у заяві.

"Регіонали" стверджують, що в ході переговорів з Росією щодо постачання газу і його транзиту уряд Тимошенко не зміг відстояти національні інтереси України.

"360 доларів за тисячу кубометрів газу, яку, за словами керівника "Газпрому" і за повідомленнями західних ЗМІ, буде платити за газ Україна цього року – це повна катастрофа для всієї вітчизняної промисловості. Це зупинка підприємств, масове безробіття і всі наслідки, які звідси випливають – крайня бідність, голодні люди, холод і безнадія в усій державі", - йдеться у заяві.

На думку "регіоналів", "провал Тимошенко у Москві означає також сумну перспективу для геополітичних інтересів України.

"Висока ціна газу, яка береться в основу розрахунків формули ціни, свідчить, що Україна втратила статус стратегічного партнера Росії і змушена купувати газ за однією з найвищих цін в Європі. При цьому, щоб отримати хоч бодай-якесь послаблення в ціні газу, уряд України залишив найнижчу ціну транзиту газу в Європі", - заявляють вони.

"Такі невигідні для України умови забезпечення газом і його транзиту наштовхують на висновки про наявність тіньових і ще невідомих нам інтересів уряду у газовій сфері", - йдеться у заяві.

На думку "регіоналів", таким чином, "замість прозорості та низької ціни, яку обіцяла Тимошенко, прикриваючись боротьбою з посередниками, і затіваючи свою газову авантюру, нинішній керівник уряду напустила ще більше туману в газову справу, і ще більше утаємничила як процес, так і сам результат переговорів з Росією".

"Це однозначна поразка і капітуляція уряду Тимошенко. За сімнадцять років незалежності ще ніхто так не зраджував інтереси України. Юлія Тимошенко програла Москві все, що лише можна було програти, і зробила народ України заручником своєї провальної економічної політики", - йдеться у заяві.

Як відомо, у понеділок "Нафтогаз" і "Газпром" підписали 10-річний контракт на поставку газу в Україну, за яким ціна газу визначатиметься за формульним принципом. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, середньорічна ціна газу для України у 2009 році складатиме близько 230 доларів за тисячу кубометрів. При цьому за словами представників "Газпрому", ціна газу у першому кварталі 2009 року складатиме 360 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування