Бойко скаржиться, що через Тимошенко Європа розлюбить Україну

Вівторок, 20 січня 2009, 13:19

Україна завдяки діям уряду Юлії Тимошенко може втратити статус основного транзитера газу в ЄС, вважає депутат Юрій Бойко.

За його словами, після газової війни України з Росією Європейський Союз задумається про інші маршрути постачань газу, оскільки транзит через українську територію не може гарантувати безперебійне постачання.

"Сьогоднішній конфлікт підштовхне Європейський Союз до пошуку альтернативних трубопроводів. Причому, якщо Росія має одне бачення, що стосується "Південного потоку" і "Північного", орієнтованих на ямальські родовища, а "Південний потік" – це альтернатива нашим магістралям, то в ЄС виробляє своє бачення", - цитує Бойко його прес-служба.

"Думаю, буде оживлятися питання будівництва "Набукко" і буде перегляд газової стратегії ЄС. З переорієнтацією на розріджений газ. Для України це не вигідно", – сказав він.

За словами Бойка, до таких наслідків привели "непрофесійні дії нинішнього керівництва України, що допустили газову війну з Росією".

"Ми як країна, яка має унікальне транзитне становище, зацікавлені в поглибленні співробітництва з РФ. І щоб весь російський газ йшов по нашій території. Але просто треба вчасно не давати приводу європейським партнерам сумніватися в нашій надійності", – констатував депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування