Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка з'явився шанс виправити імідж?

Вівторок, 20 січня 2009, 13:28

Газова суперечка з Росією об'єднала прозахідних українських лідерів і може дати шанс президенту Віктору Ющенку поліпшити підмочену репутацію, повернувши собі роль об'єднувача і сильного політика.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Атлантичної ради США Адріан Каратницький, у статті The Wall Street Journal, передає Инопресса.ру.

Президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зайняли спільну позицію і зробили заяви перед ризиком скорочення російських енергетичних поставок в Україну й у Європу. Схоже, вони уклали тимчасове політичне перемир'я і на час газової кризи припинили свої суперечки, думає автор.

У результаті газова криза дала Ющенку новий шанс поліпшити зіпсований імідж, повернувши собі роль об'єднувача і сильного політика, говориться в статті.

В українського президента є значні повноваження, включаючи право вето, контроль над органами безпеки й оборони, право призначати ключових чиновників на місцях і в регіонах, але в останні місяці Ющенко використовував ці права в основному для того, щоб підірвати позиції Тимошенко, зазначив політолог.

Якщо він перенаправляє свої зусилля убік конструктивного діалогу, він зможе проводити діючу фінансову політику і продовжувати приватизацію, яка застопорилася через політичне протистояння, говориться в статті.

"Він добре підготовлений до такої ролі. Банкір і економіст за професією, Ющенко має сильне відчуття раціональної економічної політики. Він також може зіграти роль важливої і конструктивної противаги епізодичному популізму прем'єра Тимошенко", - думає автор.

Вибудувавши співробітництво і домігшись успіху під час газової кризи, підсумовує Каратницький, два лідери зможуть нарешті створити тандем, що допоможе відновити в країні й у світі віру в здатність України впоратися з фінансовою кризою і зробити все необхідне.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...