УКРАЇНА НЕ КУПУВАТИМЕ БАГАТО ГАЗУ ЗА 360 ДОЛАРІВ

Вівторок, 20 січня 2009, 15:01

Україна не закуповуватиме багато російського газу в першому кварталі 2009 року за ціною 360 доларів за тисячу кубометрів.

Про це у вівторок на брифінгу повідомила прем’єр Юлія Тимошенко.

"В першому кварталі, коли ціна на газ найвища, немає необхідності брати багато газу, бо у нас є газ в сховищах по ціні минулого року. тому ми мінімізуємо купівлю газу в першому кварталі для потреб України", - заявила Тимошенко.

"А вже з другого кварталу ціна достатньо поміркована в зв’язку з падінням ціни на нафту, і ми вийдемо на нормальні ціни по року. це не призведе до негативних наслідків щодо стану "Нафтогазу", - додала вона.

"Просто дорогий газ в першому кварталі немає ніякої необхідності споживати. Сховища для цього є, шановні друзі, і ми їх недарма накопичували весь рік, бо ми маємо зараз весь необхідний люфт для підтримки економіки України", - сказала Тимошенко, посміхаючись.

Відповідаючи на питання, чи потрібна залишати на ринку компанію "Газпромзбут", вона зазначила, що "Нафтогаз" здатний сам забезпечити всю Україну природнім газом, але додала, що це питання продовження дискусії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News