"ДОЧКА" ГАЗПРОМУ ОТРИМАЄ ДО 25% УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ

Вівторок, 20 січня 2009, 16:01

"Газпром Збут Україна" отримає до 25% українського ринку, повідомив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

"Це частина домовленості (між "Газпромом" і "Нафтогазом України")", - сказав він на прес-конференції у Москві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс".

Медведєв не уточнив, який конкретно обсяг зможе реалізовувати дочка "Газпрому" на українському ринку, зазначивши, що "це буде залежати від того, як буде поводитися промисловий попит – частина підприємств закрита, частина працює в скороченому режимі".

Медведєв відмовився назвати, яким буде поквартальний розподіл постачань газу "Газпрому" українським споживачам.

Він визнав, що січневі події призвели до скорочення постачань і транзиту. Однак скорочення транзиту до Європи і, відповідно, посилений відбір газу з європейських ПСГ призведе до того, що збільшиться обсяг закачування газу в ПСГ улітку.

"Будемо сподіватися, що подолання економічної кризи не за горами, що призведе до розвитку внутрішнього споживання в Україні", - додав також Медведєв.

Водночас, він зазначив, що баланс газу України буде складатися без обсягів для реекспорту.

"Баланс України буде складатися без обсягів для реекспорту", - сказав голова правління "Газпрому".

За словами Медведєва, власний видобуток України призначена для постачання населення і підприємств комунально-побутового сектору.

Як відомо, основним продавцем газу в Україні є дочірня компанія жержхолдингу "Нафтогаз Україна" - "Газ України". Однак крім неї значні обсяги газу найбільшим промисловим підприємствам реалізує дочірня компанія російського "Газпрому" - "Газпром збут Україна".

Невеликі обсяги газу продають також компанії, які добувають його в Україні, або посередники, які отримують ліцензії Нацкомісії регулювання електроенергетики.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування