Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Газпромі" назвали ставку транзиту на 2010 рік і виключили "крадіжку" газу

Вівторок, 20 січня 2009, 16:32

Ставка транзиту газу через територію України в 2010 році прогнозується на рівні $2,4-$2,6 за тис. кубометрів на 100 км.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв на прес-конференції в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

Він нагадав, що цього року для України діє тариф на транспортування газу на рівні $1,7 за тисячу кубометрів, а з 2010 року сторони переходять на "загальноприйняту в Європі формулу формування транспортного тарифу".

Реклама:

"Абсолютно конкурентноздатний тариф з урахуванням складності, розгалуженості української ГТС", - додав Медведєв.

За його словами, ставка транзиту у $2,4-$2,6 дана з урахуванням прогнозу світових цін на вуглеводні.

Як зазначив Медведєв, у новому контракті "Газпрому" з "Нафтогазом" на транзит закладений механізм, який виключає можливість несанкціонованого відбору.

ВІДЕО ДНЯ

"Усяке осідання газу на українській території, що перевищує контрактні обсяги, буде автоматично зараховуватися в обсяги закупівлі газу", - пояснив він.

За словами голови правління "Газпрому", відповідно до нової контрактної бази "є можливість усунути розрив між обсягами транзиту й обсягами заявок у найкоротші терміни, будь то зима, літо, ранок чи вечір".

"Поняття несанкціонованого відбору газу відходить у минуле, так само як і поняття "технічний" чи "паливний" газ, тому що газ, який Україна закуповує, вона сама вирішуватиме, як використовувати", - підсумував Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування