Лукашенко чекає від України енергії

Вівторок, 20 січня 2009, 17:10

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається, що Україна постачатиме Білорусі електроенергію.

Про це він заявив під час україно-білоруських переговорів у розширеному колі, у ході яких було обговорено і питання енергетичної співпраці України з Білоруссю.

Сторони на переговорах також обговорили спільні проекти з країнами-сусідами, такими як держави Балтії та Польща.

Лукашенко після переговорів подякував своєму українському колезі Віктору Ющенку "за колосальну постійну підтримку" Україною Білорусі на всіх рівнях спілкування з європейськими та американськими партнерами.

Білоруський лідер оцінив свій нинішній візит до України як дуже важливий та продуктивний, повідомляє прес-служба президента України.

Загалом Лукашенко відзначив високий рівень довіри між українською та білоруською сторонами при вирішенні питань, що виникають у відносинах.

У свою чергу, Ющенко зазначив, що Україна високо оцінює нинішній рівень двосторонніх відносин з Білоруссю.

Він також сказав, що задоволений динамікою розвитку відносин між країнами і хотів би бачити розбудову цих відносин ще більш успішною.

Україно-білоруські переговори у розширеному колі відбулись у вівторок під головуванням президентів двох країн у Чернігові.

З української сторони участь у переговорах взяли перший віце-прем'єр-міністр, голова української частини міжурядової україно-білоруської змішаної комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва Олександр Турчинов, міністр закордонних справ Володимир Огризко та заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

Після завершення переговорів у присутності президентів має відбутися церемонія підписання українсько-білоруських документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...