Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко знайшли, хто привів до газової війни в грудні

Вівторок, 20 січня 2009, 18:09

Вся відповідальність за зрив газових переговорів у грудні лежить на "Росукренерго" та його партнерах-покровителях в секретаріаті президента та Партії регіонів.

Про це йдеться в заяві прес-служби БЮТ у відповідь на коментарі представників цих політичних інституцій на тему українсько-російських газових домовленостей.

"Сьогодні очевидно, що вся відповідальність за зрив газових переговорів у грудні лежить на "Росукренерго" та його покровителях в секретаріаті президента та Партії регіонів", - зазначається в заяві.

"І саме персональними провалами, програшами, збитками цієї групи фізичних, юридичних та політичних осіб і викликана їхня істерія", - наголошує БЮТ.

Прес-служба наголошує, що "внаслідок газових домовленостей прем’єрів Тимошенко і Путіна повного фіаско зазнала так звана група Бойка-Льовочкіна, яка всередині Партії регіонів неприховано лобіює інтереси власника тіньової структури "Росукренерго" Фірташа"

БЮТ нагадує, що за свідченнями депутата від ПР Чорновола, саме ця група "здійснює вирішальний вплив на лідера партії Віктора Януковича".

"Корупційній посередницькій діяльності групи "Росукренерго", яка видоїла з України мільярди доларів, покладено край, і саме тому у Партії регіонів, лідер якої взяв РУЕ під крило, і виникло відчуття "повного провалу", - зазначається в повідомленні.

"Це – провал, але не України, як твердить ПР, а персонально Януковича та групи осіб, заради яких вони готові жертвувати і власною партією, і Україною", - наголошує БЮТ.

"Горе-газовики з групи Фірташа-Бойка заради збереження своєї присутності на газовому ринку наприкінці 2008 року без кінця телеграфували в „Газпром” про свою готовність купувати газ для України дорожче (!), ніж домовилися "Нафтогаз" і "Газпром", - зазначається в повдіомленні.

Цим, зазначає прес-служба, "РУЕ та його політичне лобі зірвало підписання газових угод, яке могло відбутися ще 31 грудня!".

"Проте досягнути кінцевої мети "РосУкрЕнерго" так і не вдалося: будь-яких посередників зі схеми торгівлі газом між двома країнами усунуто. Cаме цим спричинені і негативні оцінки газових угод з боку секретаріату президента. Будівля на Банковій – це ще одне місце, де пан Фірташ звив собі затишне гніздечко", - наголошується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування