Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Білорусія будуть разом реалізовувати "Східне партнерство"

Вівторок, 20 січня 2009, 18:31

Президенти України та Білорусі Віктор Ющенко та Олександр Лукашенко домовились активізувати співпрацю в рамках ініціативи "Східне партнерство" з ЄС.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко на спільній з президентом Білорусі Олександром Лукашенком прес-конференції у Чернігові, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Ющенко зазначив, що обговорював зі своїм білоруським колегою питання вироблення спільних дій щодо реалізації ініціативи "Східне партнерство".

"Як побачите спільні потреби, спільні бажання, в тому числі і Молдови, Грузії, Азербайджану, Вірменії – це нова тема, яка відкривається в наших відносинах, і необхідно зробити велику інвентаризацію спільних позицій в тих чи інших галузях, і що ми можемо в рамках діалогу з Єврокомісією", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що необхідно розробити спільний план розвитку відносин з Європейським Союзом.

Як відомо, "Східне партнерство" - польсько-шведська ініціатива, представлена в травні цього року й схвалена на засіданні Європейської Ради (саміт глав держав і урядів країн-членів ЄС) у червні.

"Східне партнерство" має охопити 6 країн-сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову, Україну, а також Білорусь за умови процесу демократизації країни.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування