Дату президентських виборів призначить Рада

Середа, 21 січня 2009, 08:09

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає політиків не дебатувати навколо дати проведення президентських виборів і наголошує, що їх треба провести відповідно до Конституції України.

Про це Литвин заявив на прес-конференції у Новоград-Волинському під час робочої поїздки по Житомирщині у вівторок, повідомляє УНІАН.

Він висловив переконання, що наявна в Україні фінансова, політична та економічна криза на 15-20% зумовлена зовнішніми чинниками, "а 80% причин згаданої кризи - це наші внутрішні причини".

За його словами, доки Верховна Рада не прийме постанову з визначенням дати проведення президентських виборів, "усім варто було б займатися своїми безпосередніми справами, а не намагатися поглиблювати протистояння у суспільстві".

"Ми прочитаємо Конституцію, проведемо консультації з ЦВК, якщо потрібно, з Конституційним Судом та приймемо відповідне рішення Верховної Ради. Я вважаю, що хоча б довкола цієї теми і проблеми ми не будемо "ламати списи", бо сьогодні не той час. Треба всім починати працювати, а не зводити рахунки", - наголосив Литвин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування