Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко кине всю Раду на боротьбу з Фірташем

Середа, 21 січня 2009, 10:11

Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді з розслідування обставин втручання сторонніх осіб у хід газових переговорів між урядами України та Росії.

Про це йдеться у заяві заступника голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна.

Крім того, БЮТ вимагає від Генеральної прокуратури та Служби безпеки України "не ховати голови у пісок, а відреагувати на злочинні дії належним чином".

БЮТ вкотре звинуватив "РосУкрЕнерго" у зриві переговорів між НАК "Нафтогаз" України та "Газпромом" наприкінці грудня минулого року.

"Шквал критичних коментарів технічних працівників секретаріату президента та представників так званої "групи Фірташа" у складі Партії Регіонів, спрямованих на уряд Тимошенко після забезпечення країни газом, є яскравим свідченням того, хто стоїть за "РосУкрЕнерго" і відстоює його інтереси на найвищому державному рівні", - сказано у заяві.

БЮТ також заявляє, що для окремих депутатів з Партії Регіонів "приватні інтереси пана Фірташа з його "Росукренерго" є головнішими, аніж інтереси держави".

"Їх антинародна, антиукраїнська позиція призвела до надзвичайно тяжких наслідків і нанесла значної шкоди національній безпеці України. Дії Дмитра Фірташа та його лобістів в особі Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна спричинили припинення постачання газу українським та іноземним споживачам", - йдеться у заяві.

БЮТівці також додали, що внаслідок цього "виникла загроза виходу з ладу української газотранспортної системи, зупинилось багато промислових підприємств, а люди, протягом двох тижнів були змушені виживати у напівотоплюваних домівках".

"З вини вказаних осіб нанесено суттєву шкоду міжнародному іміджу України, оскільки було поставлено під сумнів репутацію нашої держави як надійного транзитера "блакитного палива" у Європу", - йдеться у заяві.

Як відомо, раніше Бойко звинуватив Тимошенко у лобіюванні компанії Віктора Медведчука та Ігоря Бакая у якості посередника між "Газпромом" і "Нафтогазом".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування