Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За бійки в Раді депутати скоро платитимуть з власної кишені

Середа, 21 січня 2009, 13:08

У парламенті зареєстровано проект постанови про внесення змін до регламенту Верховної Ради, що передбачають введення низки санкцій для депутатів за блокування її роботи.

Відповідний проект зареєстрували депути Юрій Литвин, Олег Зарубінський (обидва - блок Литвина)та Олександр Шепелєв (БЮТ).

Так, постановою пропонується закріпити нову санкцію – "публічне вибачення депутата, яке може скоротити передбачений регламентом термін усунення визнаного винним в порушенні честі і гідності депутата від участі у пленарних засіданнях".

Пропонується також встановити відповідальність депутатів у формі усунення на термін до десяти пленарних засідань "за використання таких непарламентських методів, що унеможливлюють розгляд питань порядку денного".

Крім того, пропонується встановити матеріальну відповідальність депутатів за нанесену ними шкоду обладнанню сесійної зали та інших приміщень парламенту.

Пропонується також запровадити порядок інформування виборців у газеті “Голос України” щодо депутатів та політичних сил, причетних до блокування роботи парламенту, а також встановити процедуру автоматичного перенесення нерозглянутих, через блокування діяльності парламенту, питань.

На переконання авторів змін до регламенту, таким чином, вдасться уникнути випадків гальмування законотворчої роботи.

Зараз, на їхню думку, "через нормативно-правовий вакуум та поширену практику блокувань роботи, Верховна Рада поставлена в такі умови, за яких винесення на розгляд більш-менш важливих, особливо політичних питань гальмує розгляд всіх інших питань на порівняно довготривалі строки".

"Таким чином, активно формується громадська думка про неспроможність парламенту виконувати покладені на нього функції та, відповідно, - знижуються рівень довіри як до органу влади, так і до політичних партій та блоків, які представлені в ньому", - вважають депутати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...