Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко у Кремлі виграла конкурс на крісло?

Середа, 21 січня 2009, 13:41

Досягнуті газові домовленості між Україною свідчать про прихильне ставлення керівництва Росії до Юлії Тимошенко та про підтримку її кандидатури на майбутніх президентських виборах в Україні.

Таку думку висловив політолог, директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов у середу на прес-конференції в УНІАН "Газова війна: переможці, непереможені і хто їх підтримував?".

Він, зокрема, вважає, що неоднозначні оцінки результатів газових переговорів пов’язані з тим, що на них Тимошенко виступала "не тільки, а можливо і не скільки" в статусі глава уряду, скільки "в статусі кандидата в президенти України".

"Мабуть і в Кремлі так розглядали Юлію Тимошенко - як номінанта на майбутню президентську посаду", - не виключає експерт.

Саме тому, на переконання Карасьова, досягнуті "газові" домовленості з Росією є "політичною перемогою" чинного прем’єра.

"Як кандидат у президенти Тимошенко в цій газовій угоді виграла – виграла кастинг на лояльність, підтримку з боку кремлівського керівництва і виграла як партнер, топ-менеджер з газової політики для Володимира Путіна", - сказав політолог.

Щодо впливу досягнутих 19 січня домовленостей на внутрішньополітичну ситуацію в Україні, то Карасьов вважає, що Тимошенко "на газово-переговірних віражах обійшла Віктора Януковича і Партію регіонів".

За його словами, до цього ПР "завжди користувалася в Кремлі ексклюзивним правом на лояльність у газових питаннях".

Даючи політичну оцінку угодам щодо поставок та транзиту газу в цілому, Карасьов зазначив, що вони, на його думку, не можуть бути однозначними, так само як і економічні.

"Це є певний коктейль, певний мікс поразки і перемоги. Це є переможна поразка і програна перемога, тому що ми могли б виграти більше в цій перемозі", - сказав Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування