Щоб помститися Тимошенко за Фірташа "Регіони" "поховають" Раду?

Середа, 21 січня 2009, 13:54

Якщо прем'єр Юлія Тимошенко одержить "політичну перемогу" у газовому конфлікті, то депутати Партії регіонів змушені будуть скласти мандати з метою проведення позачергових парламентських виборів.

Таке припущення висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прем'єр-міністр обійшла на газовому українсько-російському віражі Партію регіонів та групу, пов'язану з RosUkrEnergo ... Очевидно, що у Партії регіонів, щоб виправити ситуацію, ... не буде іншого виходу, як скласти мандати ... І тоді нам треба чекати дострокових виборів до парламенту ", - сказав він.

На думку політолога, якщо депутати фракції Партії регіонів не підуть на цей крок, тоді "цей сезон для Партії регіонів буде програно".

Прогнозуючи розвиток подальших подій в Україні, політолог не виключив, що для дестабілізації ситуації в Україні можуть "мусуватися" вимоги імпічменту президенту.

Разом з тим він зазначив, що сьогодні імпічмент не потрібен нікому, оскільки це небезпечний прецедент.

Карасьов висловив думку про те, що такий сценарій може координуватися не в Україні, а за її межами.

Крім того, політолог не виключив, що знову почнеться "катавасія" навколо Фонду державного майна. На його думку, про це свідчать досягнуті домовленості з газових контрактів між Україною і Росією.

Карасьов також припустив, що на Партію регіонів зараз почнеться тиск з тим, щоб знову вступити в переговори з БЮТ щодо створення парламентської коаліції, причому він натякнув, що таке тиск може відбуватися з боку Кремля.

Водночас він вважає нереальною відставку уряду Тимошенко.

"По-перше, якщо говорити про політичні ставки, то нинішня Москва, Кремлівські еліти зробили ставку на президентських виборах на Тимошенко і на Литвина. По-друге, навряд чи в такому випадку комуністи будуть підтримувати відставку, тому що часто їх діяльність координується тими ж самими людьми, які підписували цю газову угоду з російської сторони ", - сказав політолог, додавши, що без голосів комуністів відставка неможлива.

Карасьов вважається близьким до секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування