Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ РОЗГЛЯНУТИ В РАДІ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЮЩЕНКА

Середа, 21 січня 2009, 14:12

Прем’єр Юлія Тимошенко вимагає звіту президента Віктора Ющенка в парламенті щодо зловживання та корупційних дій Нацбанку на користь "Надра-банку" та Дмитра Фірташа.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

Тимошенко нагадала, що президент так і не усунув з посади голову Нацбанку Володимира Стельмаха, незважаючи на рекомендації Верховної Ради. Вона також повідомила, що у середу більшість міністрів проголосувало за звернення до президента з вимогою відставки Стельмаха.

"Крім того, враховуючи те, що вчора Нацбанк прийняв рішення про виділення 3 мільярдів гривень для банку "Надра" - на сьогодні вони не зробили це фактично, але збираються зробити з дня на день – уряд прийняв рішення звернутися до суду з тим, що гроші виділені незаконно, всупереч закону про бюджет", - заявила Тимошенко.

За її словами, "гроші виділені без забезпечення, на корупційній основі", тому уряд проситиме заборонити таке рефінансування.

Крім того, Тимошенко повідомила, що попросила свою фракцію зібрати підписи за проведення позачергової сесії щодо ситуації в Нацбанку, а також заслухати з цього приводу президента і голову Нацбанку.

Підписи будуть збиратися у середу-четвер, а сесія має бути скликана протягом трьох днів з часу подачі підписів, заявила прем’єр.

На запитання, звідки в неї впевненість, що президент прийде до Верховної Ради, Тимошенко відповіла:

"Я вважаю, що вже прийшов час розглядати відповідальність самого президента за все що робиться в національному банку, тому що саме він не подає кандидатуру на звільнення, саме він не дає оцінки і саме з банкової ідуть доручення щодо такого незаконного рефінансування".

"Тому я думаю, президент має прийти на це засідання", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...