У Ющенка вирішили, що Тимошенко замінить РосУкрЕнерго іншим

Середа, 21 січня 2009, 16:44

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський не виключає, що позбавивши одного посередника по постачанню газу, Україна не одержить іншого.

"Створюється враження, що є достатньо ознак того, що ми зненацька для себе одержали посередника всередині України", - сказав він.

Соколовський зазначив, що за відкритою інформацією з Москви "цей посередник розраховує на 25% українського газового ринку".

За його словами, у даний час ситуація виглядає так: "Нафтогаз" буде транспортувати газ від україно-російського кордону до посередника, що називається "Газпром Збут Україна", а цей посередник буде його перепродавати українським споживачам".

Соколовський зазначив, що дане питання ще вимагає вивчення. "Треба дивитися документи", - сказав він.

"Тут необхідне роз'яснення і документальне підтвердження", - підкреслив він.

Соколовський також повідомив, що на даний момент президент України не одержав підписані в Москві газові документи.

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв на прес-конференції заявив, що "Газпром Збут Україна" одержить до 25% українського ринку.

Він не уточнив, який конкретно обсяг зможе реалізовувати дочка "Газпрому" на українському ринку, відзначивши, що "це буде залежати від того, як буде поводитися промисловий попит - частина підприємств закрита, частина працює в скороченому режимі".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування