Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога не дасть Тимошенко вирішити всі проблеми за допомогою станка Стельмаха

Середа, 21 січня 2009, 17:02

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що Юлія Тимошенко намагається відвести увагу від результатів газових переговорів за рахунок теми звільнення голови Нацбанку.

Про це йдеться в його заяві у відповідь на чергову вимогу прем’єра до президента звільнити голову Нацбанку.

"Для мене є тривожним сигналом, що Прем'єр-міністр вживає всіх можливих засобів для того, щоб переключити увагу суспільства з теми результатів переговорів про постачання природного газу в Україну. Показовим є те, що Урядом, за повідомленням Прем'єр-міністра, схвалено результати цих переговорів при тому, що жодного документу міністрам не надавалося", - зазначив Балога .

"При цьому експерти говорять про незрозумілість доцільності підписання довготермінових угод по 450 доларів, і залишенні вартості транзиту на рівні 2008 року з неясною процедурою перегляду", - наголосив глава секретаріату президента.

Крім того, за словами Балоги, викликає занепокоєння чергова мета, на яку Тимошенко спрямовує свої зусилля.

"У той час, як в країні розгортається криза, розкручування нового політичного шоу «хто буде головою Нацбанку» навряд чи можна назвати стабілізуючим заходом. Адже справа не в Стельмаху, і всі політичні сили це чудово розуміють", - цитує Балогу прес-служба президента.

"Сьогодні, замість того, щоб вживати термінових кроків із виправлення ситуації, знову шукаємо простих рішень. Необхідність для Прем'єр-міністра поставити Національний банк під свій контроль очевидна - замість того, щоб робити напередодні виборів необхідні, але непопулярні кроки для збалансування бюджету, Уряд хоче профінансувати всі бюджетні видатки, ввімкнувши станок", - сказав він.

За словами Балоги, це – "загроза жбурнути країну назад у 90-ті роки, коли поки людина від магазину добігала до дому за грошима, ціни встигали підвищувати. Кожна людина, яка має заощадження - заручник такої політики".

"Президент України не може допустити такого сценарію розвитку подій. Виконавча влада не зможе узурпувати всі державні інститути в країні", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування