Фірташ радіє, що його виштовхнули з газового бізнесу

Середа, 21 січня 2009, 19:50

Умови газових угод між Україною і Росією залишаються непрозорими, особливо в частині, що стосується запасів природного газу швейцарського газового трейдера РосУкрЕнерго.

Про це йдеться в заяві Group DF Дмитра Фірташа, співвласника РосУкрЕнерго, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, Фірташ знову підтвердив наявність боргу "Нафтогазу" РосУкрЕнерго в обсязі $650 млн. за постачання газу в 2008 році.

В повідомленні підкреслюється, що результатом угод стане ріст ціни на імпортний газ для України до $360 за 1000 куб. м, що вдвічі більше ціни, по який цей газ продавав РосУкрЕнерго.

У документі зазначається, що РосУкрЕнерго спокійно відноситься до виключення компанії з газової торгівлі між Росією й Україною.

"РосУкрЕнерго досить велика компанія і для нас український бізнес ніколи не був прибутковим. Таким чином, якщо ми далі не будемо мати зобов'язань поставляти газ Україні, це тільки обрадує мене", - приводяться в повідомленні слова Фірташа.

Як відомо, раніше перший заступник глави правління "Нафтогазу" Ігор Діденко повідомив, що в українських ПГС у даний час відсутній природний газ РосУкрЕнерго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News