Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Фірташа стверджують, що газ у сховищах - його

Середа, 21 січня 2009, 20:00

Компанія РосУкрЕнерго спростовує твердження, що у неї немає запасів газу в українських підземних сховищах газу.

Про це заявив Агентству газової інформації прес-секретар компанії РосУкрЕнерго AG Андрій Кнутов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "інформація про відсутність в українських підземних сховищах газу природного газу, що належить компанії РосУкрЕнерго, абсолютно не відповідає дійсності".

"Наявність природного газу в ПГС України підтверджується як відповідним листом НАК "Нафтогаз України", так і іншими двостороннімі документами", - заявив Кнутов.

"У компанії НАК "Нафтогаз України" немає прав власності на будь-які з обсягів газу, що належать швейцарській компанії. Рішень про продаж газу, що є власністю компанії РосУкрЕнерго, на користь НАК "Нафтогаз України" не приймалося і документів не підписувалися", - додав він.

На думку Кнутова, "Нафтогазу" необхідно "припинити використовувати положення власника газотранспортної системи і ПГС України у незаконних та корисливих цілях".

Як відомо, перший заступник голови правління "Нафтогаз України" Ігор Діденко заявив, що в українських ПГС на даний час відсутній природний газ RUE, тоді як "Нафтогаз", використовував з початку року понад 4 млрд куб. м газу з ПГС, сьогодні зберігає в них понад 20 млрд куб. м.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування