Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обгоріле авто судді привело до справи про вбивство

Четвер, 22 січня 2009, 10:17

Київська міліція, яка розслідує надзвичайну подію за участю автомобіля судді Вищого господарського суду України Михайла Михайлюка, у якому було знайдено обгорілий труп, порушила кримінальну справу за статтею "Убивство".

Як заявив газеті "Сегодня" начальник прес-служби київського головкому МВС Володимир Поліщук, знайдене в іномарці тіло проходить судмедекспертизу.

Однак інші джерела в правоохоронних органах розповіли, що експертиза – суто формальна процедура.

"Незважаючи на значні ушкодження, частина одягу не обгоріла повністю і упізнана як приналежна саме Михайлу Васильовичу. До того ж при Михайлюкові були документи, що засвідчують особу, і ми відсотків на 80 упевнені, що загинув саме він", - сказали оперативники.

Також, за деякими свідченнями, загиблій людині нанесли 6-7 ножових поранень, але офіційно цю інформацію міліція не підтверджує. Так само як і те, що загинув саме Михайлюк.

Оперативники, які провели у Вищому госпсуді майже весь день вівторка, опитували колег загиблого, щоб прояснити мотиви злочину.

Поки в роботі три основних версії убивства: у зв'язку зі службовою діяльністю 60-річного судді (у тому числі з помсти), не пов'язане з виконанням ним своїх професійних обов'язків, а також на ґрунті особистих мотивів.

Колеги Михайлюка, з якими спілкувалася газета, розгублені, губляться в здогадах і не схильні пов’язувати загибель судді з його основною діяльністю.

За словами одного з суддів, який просив не називати його імені, "Михайло Васильович був надто обережною людиною, щоб влазити в якісь сумнівні угоди, ризикуючи репутацією". Не усі навіть знали, що в нього була іномарка.

У ВГС також говорять, що в понеділок, за день до загибелі, Михайлюк "був на роботі, не виражав тривоги, не говорив про погрози".

Як відомо, у вівторок під Києвом неподалік від селища Проліски міліція знайшла згорілий автомобіль "Ніссан", який належав судді, а також обгорілий до невпізнанності труп людини у ньому.

За словами правоохоронців, обгорілий дощенту "Ніссан" знайшов випадковий свідок. За деякими даними, пожежі передував вибух.

Михайлюк прийшов у Вищий госпсуд у 1999 році з Броварів, де працював у райсуді. Входив у судову палату з розгляду справ міжгосподарських суб'єктів.

Видання нагадує, що його ім'я фігурувало у скандалі навколо сумнівного судового рішення в справі про суперечку між власниками компанії "Київстар".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...