Ющенко до кінця президентства вже не зможе реалізувати великих проектів?

Четвер, 22 січня 2009, 10:59

За рік до закінчення президентських повноважень Віктор Ющенко вже не зможе реалізувати жодного великого проекту – на кшталт конституційної реформи, вважає директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", нагадуючи, що 23 січня виповнюється 4 роки з дня інавгурації президента Ющенка.

Якименко погоджується і з тезами його прибічників про те, що "це був час розквіту демократії в Україні", і з тезами опонентів чинного президента, що "це час втрачених можливостей", але впевнений, що каденція Ющенка була б успішною, якби перші 2 роки свого президентства він не "змарнував".

"Було взято дуже багато зобов’язань. І тільки незначна їх частина була виконана. Очевидно, для реалізації обіцяного був перший період діяльності президента. Тоді він ще мав конституційно більші важелі впливу на виконання власних ініціатив і величезний кредит довіри", - вважає експерт.

На думку Якименка, рік, який Ющенко ще пробуде на посаді президента, він мав би використати для завершення законодавчого оформлення своїх антикорупційних ініціатив чи судової реформи – однак і це Ющенку буде важко втілити в життя.

"Треба бути свідомим, що він діятиме в несприятливому середовищі, бо політична конкуренція посилюється. І навіть ті раціональні ініціативи, які могли б бути підтримані, дедалі більше сприйматимуться як конкуренція у новій передвиборчій кампанії", - каже директор політико-правових програм Центру Разумкова.

Якименко не впевнений, чи матиме Ющенко другий шанс стати президентом України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News