СБУ не хоче відкритого суду з Григоришиним?

Четвер, 22 січня 2009, 10:59

Представники бізнесмена Костянтина Григоришина вимагають відкритого слухання в суді справи про оскарження заборони на його в’їзд в Україну.

Про це йдеться в заяві прес-служби Григоришина.

Вона нагадує, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 грудня року відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Григоришина до СБУ щодо його не допуску в Україну.

Однак представники СБУ заявили клопотання про слухання в закритому судовому засіданні з метою нерозголошення державної таємниці.

Служба безпеки України пояснила, що витребувані судом документи про заборону в'їзду є державною таємницею, а відтак вона може їх надати лише в закритому судовому засіданні.

Представник Григоришина вважає таку вимогу безпідставною.

За його словами, віднесення документів про заборону в’їзду в Україну Григоришину до державної таємниці суперечить закону "Про державну таємницю" і наказам СБУ, оскільки документи щодо заборони в’їзду в Україну іноземним громадянам або особам без громадянства не включені до Зводу.

Також не включені до зводу витребувані судом документи щодо заборони в’їзду в Україну Григоришину.

"Оскільки прес-секретарем голови Служби безпеки України Остапенко було публічно оголошено про протиправні дії позивача, то така інформація не може бути державною таємницею і повинна бути надана Григоришину для ознайомлення з нею та відповідного реагування", - вважають його представники.

Як повідомлялося раніше, 16.12.2008 у пункті пропуску через державний кордон України в аеропорту "Бориспіль" службовець Державної прикордонної служби України Ющенко Світлана повідомила Григоришину про заборону його в’їзду на територію України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News