Ющенку таки доведеться позбавлятися людини Балоги

Четвер, 22 січня 2009, 11:26

Президент Віктор Ющенко має підписати указ про звільнення Тиберія Дурдинця з посади заступника голови СБУ – начальника головуправління з боротьби з корупцією й оргзлочинністю.

Про відповідне рішення, прийняте Київським апеляційним адміністративним судом в четвер, повідомив представник НУНС Геннадій Москаль.

"Суд не задовольнив апеляцію президента і знайшов його доводи недостатніми, тому залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду про скасування указу президента про призначення Дурдинця заступником голови СБУ – начальником головного управління по боротьбі з корупцією", - сказав Москаль.

Він нагадав, що 4 листопада Окружний адмінсуд скасував указ президента щодо призначення Дурдинця заступником голову СБУ, але президент Віктор Ющенко не погодився з цим рішенням і подав апеляцію.

"Таким чином, з сьогоднішнього дня рішення Окружного адмінсуду вступило в закону силу і згідно із чинним законодавством президент має скасувати указ і звільнити Дурдинця з посади голови СБУ – начальника головуправління з боротьби з корупцією", - наголосив Москаль.

Він додав, що крім рішення суду, президент має взяти до уваги прийняту в грудні постанову Верховної ради про звільнення Дурдинця з цієї посади.

"Президент має прийняти рішення не зважаючи на той тиск, який буде чинити Віктор Іванович Балога, бо СБУ не повинна бути якоюсь кумівською чи земляцькою організацією. Вона має підбирати людей на професійній основі", - наголосив Москаль.

"Тим більше вчорашнє обурення президента до СБУ (щодо незадовільної боротьби з корупцією) буде зрозуміло більше, якщо від сьогодні він прийме указ і таким чином покаже, що ніякої боротьби з корупцією не ведеться", - сказав він.

"А як вона може бути, якщо взяли непрофесійну людину за рекомендацією Балоги, який хотів взяти цей напрямок під свій контроль" – обурився Москаль.

Відповідаючи на питання, чи це остаточне рішення і чи підлягає воно оскарженню, Москаль відповів, що Ющенко може звернутися з касаційним поданням до Вищого адмінсуду, але це "не перешкоджає виконанню рішення Київського апеляційного суду".

Як відомо, Дурдинець є близькою людиною до голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування