Ющенко просить не вірити солодким обіцянкам, бо над державою нависла загроза

Четвер, 22 січня 2009, 12:07

Президент Віктор Ющенко закликає українців об'єднатися перед обличчям нових загроз, що нависли над державою.

Про це він заявив у своїй промові з нагоди дня соборності, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні перед Україною постали небезпечні загрози - нові, втім з добре відомою нам агресивною природою. Я закликаю все українське суспільство об'єднатися навколо національних цінностей, навколо української державності", - заявив президент.

"Так, ми, українці, шануємо всі інші народи і інші держави. Не шукаємо собі ворогів і прагнемо розширювати коло наших партнерів. Але з кожним ми зобов'язані говорити виключно з позиції гармонії наших відносин на базі національного інтересу", - наголосив Ющенко.

"Як європейська нація, співтворець європейської історії, культури та духовних ідеалів, ми бачимо своє майбутнє в єдиній демократичній Європі та в системі євроатлантичної системи безпеки. Як єдина нація, ми маємо покласти край будь-яким штучним внутрішнім поділам і непорозумінням", - запевнив Ющенко.

За його словами, Україна зараз переживає "нелегкі часи", але "величаві та знакові".

Президент підкреслив, що "як ніколи раніше, сьогодні потрібна наша єдність, розсудливість, мудрий вибір".

"Однією з причин, чому Українська держава зазнала тимчасової поразки на початку 20-го століття, було те, що широкі верстви людей повірили в солодку брехню більшовиків. Це обернулося смертю мільйонів українців, які мріяли про Українську державу і незалежність", - зазначив він.

"Безумовно, за минуле треба нести відповідальність. І, якщо хочемо гідного життя, кожен висновок, у тому числі і того часу, треба викарбувати на чолі", - наголосив Ющенко.

"Не треба бездумно вірити солодким обіцянкам. Не треба бездумно вірити політикам, які спроможні одномоментно здати національні інтереси. Не треба сподіватися, що хто-небудь замість нас створить успішне сьогоднішнє наше життя", - заявив президент.

З нагоди Дня Соборності Ющенко поклав квіти до пам'ятників Тарасові Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві.

У церемонії також взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, Київський міський голова Леонід Черновецький, урядовці, народні депутати, культурні та громадські діячі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування