Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЮЩЕНКА ВЖЕ НАТРАВЛЮЮТЬ НА ТИМОШЕНКО СБУ І ГПУ

Четвер, 22 січня 2009, 12:33

У секретаріаті президента вважають, що Генпрокуратура і Служба безпеки мають ретельно вивчити всі обставини газових домовленостей із Росією, досягнутих прем’єром Юлією Тимошенко у Москві.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба президента.

Він також просить Тимошенко дати відповідь на низку запитань, "окремі з яких стосуються сфери національних інтересів України".

Зокрема, він вимагає відповіді на питання, чи правда, що дочірня компанія "Газпрому" - "Газпромзбут Україна" - одержала у розпорядження не лише 25% українського газового ринку, а й дозвіл Тимошенко на постачання газу тільки підприємствам з російським капіталом, причому за значно нижчими цінами, ніж усі інші українські споживачі.

"Чи правда, що Тимошенко погодилася в оплату своїх власних боргів, які походять ще з часів її компанії "Єдині енергетичні системи України", відкрити росіянам шлях до придбання низки українських підприємств, насамперед, в енергетиці та хімічній промисловості", - запитав Кислинський.

Він також питає, чи правда, що Тимошенко "погодилася лобіювати створення газотранспортного консорціуму за участю низки контрольованих російським капіталом компаній Європи та США, кінцевою метою якого буде перехід української ГТС під контроль, а потім - і у власність Росії".

"Чи правда, що в Москві було досягнуто домовленості по координації усіх дій щодо чергової масштабної політичної атаки на президента України", - запитує Кислинський.

На його думку, "навіть якщо і цього разу Тимошенко промовчить, віджартовуватиметься чи буде все заперечувати, вже у найближчі місяці суспільство на конкретних подіях одержить чіткі відповіді на поставлені запитання".


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...