ТИМОШЕНКО ЗАБОРОНИЛА ДАВАТИ ФІРТАШУ ГРОШІ ЧЕРЕЗ СУД, ЛІКВІДОВАНИЙ ЮЩЕНКОМ

Четвер, 22 січня 2009, 15:05

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Нацбанку надавати 3 мільярди гривень рефінансування "Надра-банку".

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на брифінгу в четвер.

"Як я і обіцяла, уряд вчора звернувся до суду з позовом на Національний банк за таку незаконну діяльність. І ми попросили суд, щоб була винесена ухвала, яка забороняє перерахування цих 3 мільярдів гривень, які Нацбанк вирішив перерахувати пану Фірташу, банку "Надра". Щоб були зупиненні ці перерахування до розгляду справи по суті", - заявила Тимошенко.

"Я вам повідомляю, що сьогодні Окружний адміністративний суд Києва виніс таку ухвалу про забезпечення нашого позову і заборонив перераховувати три мільярди", - заявила прем’єр.

"Хай пан Фірташ зі своїми високо посадовими покровителями трошки відпочине, перед тим як отримати такі величезні державні гроші, які призначені для підтримки країни, а не для ділків, які позбулися газового бізнесу", - зазначила прем’єр.

13 жовтня Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва і з 14 жовтня 2008 року утворив Центральний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 37 суддів та Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 22 суддів.

10 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом БЮТ припинив дію Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів".

Суд також заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов'язані з організацією позачергових виборів у ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...