Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розкіш у кабінеті екс-судді Зварича шокувала перевірку

Четвер, 22 січня 2009, 16:14

У Львівському апеляційному адмінсуді, який донедавна очолював Ігор Зварич, працює столична комісія із 17 осіб, яку утворили голова Верховного суду України Василь Онопенко і голова Ради суддів України Петро Пилипчик.

Як пише газета "Високий замок", перевіряльники, до числа яких входять судді Верховного суду, прискіпливо аналізують діяльність цього та інших адміністративних судів по всіх напрямах - на предмет виявлення у них ознак корупції, є перші результати.

Так, за даними видання, встановлено, що у Львівському апеляційному суді без законних підстав користувалися двома "позиченими" іномарками 2008 року випуску, вартість яких оцінюють у 25-45 тисяч доларів.

Одне з цих престижних авто на три роки передала у "безплатне користування" Львівська залізниця. Іншу "делегував" Луцький автозавод – начебто для випробовування машини.

"Треба з’ясувати, чи не вплинули ці презенти на розгляд справ по цих підприємствах – а їх тут розглядали відповідно 22 і 5. Майже всі стосувалися звільнення від податків", - зазначає львівська газета.

"Шокувала перевірку й розкішна, не за стандартами державного службовця, обстановка у службовому кабінеті Ігоря Зварича", - йдеться у статті.

"Неоприбуткованого майна в ньому виявили на 100 тисяч гривень. Зокрема, коштовні люстри з кришталю, меблі з дорогих порід дерева, інкрустований годинник завбільшки з півшафи вартістю не менше 4 тисяч доларів, а також величезний плазмовий телевізор на стіні. І це в той час, коли Кабінет міністрів України обмежив витрати на умеблювання робочого місця державних чиновників сумою 6,5 тисяч гривень", - пише газета.

Як відомо, екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Зварич звинувачений у хабарництві в особливо великих розмірах і перебуває у розшуку. Рада суддів 12 грудня звільнила його з посади голови зазначеного суду, а Верховна Рада 18 грудня дала дозвіл на зняття з нього імунітету і арешт.

Утім, перебуваючи у розшуку, Зварич подав два позови до Львівського окружного адмінсуду, у яких вимагає скасувати постанову ВР про його звільнення, і постанову Печерського суду Києва про дозвіл на його затримання й арешт. Позовні заяви датовані 22 грудням 2008 року, надійшли до суду поштою, зареєстровані 16 січня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...