Лідер "Нашої України" радить Ющенку йти на пенсію

Четвер, 22 січня 2009, 19:19

Новий лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко радить президентові Ющенку не йти на наступні президентські вибори.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналові "Фокус".

"При сьогоднішніх електоральних настроях у Віктора Андрійовича шансів немає. Що б не обіцяло йому його найближче оточення у вигляді різних формул, рейтингів, навіть обрання в парламенті, я для Віктора Ющенка бачу тільки один шлях: не йти у виборчу кампанію", - сказав Мартиненко.

"Тоді він залишиться в історії шановним президентом, який багато зробив для українського суспільства, демократії і свободи слова. Сподіваюся, що він ухвалить саме таке рішення", - відзначив депутат.

Мартиненко зауважив, що не зрозумів, до чого прагнув президент, коли підняв питання про дострокові вибори в парламент.

"Його оточення мало намір провести ці вибори, оскільки хтось дуже хотів потрапити в парламент. Але логіки в таких діях самого президента при його падаючому рейтингу не бачу", - відзначив він.

На питання, хто зараз входить у найближче оточення президента, Мартиненко відповів, що не знає цього.

"Не знаю, не цікавлюся. Я не ходжу в СП. Спочатку я відвідував засідання фракції, які проводив Ющенко, потім перестав туди ходити, оскільки там були одні монологи, а я не можу так спілкуватися. А просто навідуватися в СП і незрозуміло про що говорити – на це немає часу", - відзначив депутат.

Коментуючи конфлікт у "Нашій Україні", зокрема можливість свого виключення з партії за входження в коаліцію, Мартиненко сказав, що допускає таку можливість, але не боїться такого варіанта. "Я готовий до будь-яких рішень", - сказав він.

Мартиненко також сумнівається, що Ющенко піде на відкрите протистояння з фракцією НУНС.

"Війна – не зовсім підходяще слово. Але якщо оперувати такими термінами, то відзначу: будь-який розумний полководець уникає воєнних дій, коли в них немає необхідності. Віктор Андрійович, мабуть, як верховний головнокомандувач це розуміє. Ми готові до діалогу з президентом. Підкреслюю: не до монологу, а до діалогу", - відзначив лідер фракції НУНС.

На питання, як він збирається співпрацювати з Тимошенко, з якою у нього раніше були напружені стосунки, Мартиненко відповів: "Потрібно менше звертати увагу на особисті відносини. Я співробітничаю з Тимошенко, оскільки вона є прем'єром і лідером блоку, фракція якої входить у коаліцію. Ми будемо шукати компроміси. З іншого боку, для відстоювання своєї позиції будь-яка фракція може використовувати також право вето. Це закладено в коаліційному договорі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування