Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скоро звинуватить Бойка та Фірташа в падінні лохматості овець?

Четвер, 22 січня 2009, 21:07

Депутат від Партії регіонів Юрій Бойко заявляє, що умови газового контракту з Росією для України гірше, ніж умови для європейських споживачів.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Ми перейшли на формульний підхід, за даним контрактом. Але базова ціна в цій формулі поставлена 450 доларів за 1000 кубометрів. Це дійсно ціна в Чехії, Німеччині або Словаччині", - сказав Бойко.

"Але для того, щоб довести цей газ до Чехії або Німеччині треба пройти 2000 кілометрів від кордону України та Росії до кордону Чехії або Німеччини. І вартість цього транзиту більше 80 доларів, враховуючи транзитні ставки в цих країнах", - зауважив депутат.

"Так ось нам дали ціну в Німеччині, забувши відняти вартість транзиту. В нас повинна була стояти в формулі базова ціна без усіляких знижок не 450 доларів, а 370 як мінімум. І від неї потрібно рахувати знижку 20 %", - зазначив Бойко.

"А ставку транзиту залишили на рівні минулого року. Тобто ціну газу підняли у два рази, а ціну на транзит залишили таку саму. І от таку формулу заклали на 10 років вперед. Тобто всі 10 років ми будемо мати базову ціну 450 доларів", - обурився він.

Крім того, відповідаючи на звинувачення прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, у спробі зірвати переговори щодо газу, Бойко сказав: "Я думаю, що компанію РосУкрЕнерго та народних депутатів, яких назвала прем’єр-міністр (Бойко та Льовочкін), скоро будуть звинувачувати в усьому: в падінні надоїв молока, лохматості овець, в засусі в країні".

"В усьому будуть винуваті Бойко, Льовочкін та бізнесмен Фірташ. Тому ми звикли до таких емоційних виступів", - підкреслив депутат.

"Що стосується самого РосУкрЕнерго, то з російської сторони компанією керують 4 зампреди Газпрому. Всі вони шановні і високопрофесійні люди, і коли йдуть такі звинувачення, я думаю, російська сторона якось повинна відреагувати на це. Ми до цього звикли, а для них це вперше", - сказав Бойко.

Також, відповідаючи на питання ведучого, чи будуть судитися колишні соратники по опозиційному блоку "Не так" Медведчук та Бойко, депутат відповів: "Суд з паном Медведчуком нас абсолютно не цікавить".

"У нас була інша мета. У нас було попередження, щоб не створили корупційну схему", - сказав Бойко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...