Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ВЛАШТОВУВАТИ ЮЩЕНКУ ІМПІЧМЕНТ

П'ятниця, 23 січня 2009, 07:44

Перший віце-прем'єр, один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов запевняє, що БЮТ не збирається ініціювати імпічмент президентові Віктору Ющенко.

"Я б не хотів сьогодні, щоб ми звели усе до імпічменту президента", - заявив він на питання про початок імпічменту президенту з боку БЮТ в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна" у четвер увечері.

"Імпічмент – це досить серйозна і відповідальна процедура. І для імпічменту необхідно, щоб були не просто політичні звинувачення, а серйозні юридичні підстави", - підкреслив Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку віце-прем'єра, "коли країна знаходиться в одному кризовому стані, коли в усьому світі ми бачимо, як об’єднується не тільки влада, але й опозиція, потрібно усе зробити ... для того, щоб спробувати все-таки об'єднати і владу, і опозицію".

При цьому Турчинов бачить необхідність об'єднання влади й опозиції в тому, щоб подолати кризу, а не "просто зводити політичні рахунки".

"А потім будемо розбиратися, хто в чому винен", - резюмував він.

Раніше, прем'єр-міністр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила що БЮТ ініціюватиме заслуховування звіту президента на позачерговій сесії Верховної Ради найближчими днями. На запитання про можливе ініціювання імпічменту Ющенку вона сказала:

"Це означає тільки те, що президент несе відповідальність за усе, що відбувається в Нацбанку, тому що він керується своїми конституційними правами, розуміючи всі порушення, що там відбуваються. І тому відповідальність президента також буде піднята під час розгляду питання на позачерговій сесії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування