Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ відмовився від нагороди Ющенка?

П'ятниця, 23 січня 2009, 08:43

Співвласника газотрейдера "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа дійсно планували нагородити орденом – за вагомий внесок у створення Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця".

Це підтвердили Радіо "Свобода" у секретаріаті президента Віктора Ющенка.

"Передбачалося нагородження за саму побудову Фірташа", - сказала "Свободі" керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак.

"У списку були прізвища 5-6 підприємців та бізнесменів, які виділяли власні кошти на побудову Батурина та інших культурних об’єктів президента", - зазначила також вона.

Ющенко в четвер вручав державні нагороди у Батурині, проте Фірташ на святкування не з’явився. Немає його прізвища і в президентському указі.

Очевидно, зазначає Мудрак, Фірташ просто відмовився від цієї нагороди.

Як відомо, у четвер прем’єр-міністр Юлія Тимошенко висловила обурення тим, що президент нібито має намір вручити Фірташу орден "За заслуги" ІІІ ступеню.

"Сьогодні корупціонеру №1 Дмитру Фірташу президент країни планує вручити державну нагороду за заслуги третього ступеня. Думаю, що пан Фірташ трохи не дотягнув до першого ступеня, йому ще потрібно трішечки пофінансувати політичну діяльність українського бомонду", - заявила Тимошенко на прес-конференції.

Але серед нагороджених Ющенком у Батурині у День соборності, 22 січня, Фірташа не виявилося, попри те, що, за наявною інформацією, у розданих журналістам списках нагороджених було і прізвище голови Ради директорів компанії "Group DF".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування