Ахметов - прогульщик №1. На другому місці кадр Тимошенко

П'ятниця, 23 січня 2009, 10:35

Депутати Партії регіонів Рінат Ахметов, Олександр Лещинський, Сергій Момот і Юрій Чортков були відсутні на всіх засіданнях парламент в 2008 році.

Про це сказав віце-спікер Микола Томенко, повідомляють Українські новини.

Томенко зазначив, що про відсутність цих депутатів на всіх 116 пленарних засіданнях парламенту в 2008 свідчать дані письмової реєстрації.

Віце-спікер надав журналістам інформацію про письмову реєстрацію депутатів перед пленарними засіданнями торік, яка свідчить про те, що депутат Ради, член фракції БЮТ Костянтин Жеваго пропустив 114 з 116 засідань в 2008, Сергій Кий (ПР) - 112 з 116, Антон Пригодський (ПР) - 112 з 116, Андрій Веревський (БЮТ) - 111 з 116, Володимир Мальцев (ПР) - 111 з 116 і Нвер Мхітарян (ПР) - 107 з 116.

Томенко зазначив, що передасть відповідні дані голові Ради Володимирові Литвину й голові парламентського комітету з питань регламенту для того, щоб дані про відсутність депутатів на засіданнях позначилися на нарахуванні їм заробітної плати.

"Я пропустив 5 засідань із 116. У такий спосіб я буду проводити виховну роботу й із собою на наступній сесії... Це також ганьба для мене як для заступника голови Верховної Ради", - сказав Томенко, коментуючи дані письмової реєстрації про відвідування засідань парламенту.

Томенко вважає, що оприлюднення відповідних даних і обговорення їх у суспільстві повинне стимулювати депутатів до підвищення ефективності їх роботи більше, ніж обчислення із зарплати.

Віце-спікер вважає, що після того як бізнесмени усвідомлюють недоцільність своєї роботи в парламенті вже на наступних виборах Ради їх буде менше в списках політичних партій.

Водночас Томенко підкреслив, що більшість депутатів сумлінно ставляться до своїх обов'язків і відвідують засідання Ради й комітетів.

Як відомо, Томенко виступає за встановлення парламентом фінансової відповідальності депутатів Ради за відсутність на пленарних засіданнях і засіданнях парламентських комітетів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...