ЮЩЕНКО ЧЕКАЄ ТИМОШЕНКО ЗІ ЗВІТОМ. Але не для сварок

П'ятниця, 23 січня 2009, 11:25

В секретаріаті президента розраховують почути звіт уряду щодо газових контрактів на найближчому засіданні РНБО, яке заплановане на 30 січня.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу.

"Враховуючи складність ситуації, президент наполіг на тому, щоб на найближчому засіданні РНБО - я маю надію, воно відбудеться наступної п’ятниці – уряд доповів, в який спосіб, взявши відповідальність на себе, за підписання таких контрактів, він організує газовий баланс держави і якими будуть цінові параметри цього балансу 2009 року", - сказав він.

Шлапак пояснив, що перенесення заходу, запланованого на цю п’ятницю, пов’язане з вимогою президента до уряду підготувати низку проектів рішень, які роз’яснять ситуацію з газом.

"РНБО, на переконання президента, повинна не займатися аналізом контрактів, хоча не зайвим буде поговорити на РНБО. Винних ми знайдемо потім, якщо вони є. РНБО повинна дати на ключове питання: як ми будемо жити в цих умовах. А щоб відповісти на це питання, мають бути відповідні рішення, які повинен підготувати уряд", - сказав він.

За словами Шлапака, президент надіслав прем’єру листа з вимогою ухвалити рішення уряду щодо балансу газу на 2009 рік, щодо фінансового стану НАК "Нафтогазу" і щодо цінових параметрів газу для українських споживачів.

"Прем’єр повинна розповісти РНБО і, очевидно, суспільству, в який спосіб ми будемо жити в умовах цих контрактів у 2009 році. Тому РНБО відбудеться, як тільки ці рішення будуть підготовлені. У противному разі проводити РНБО тільки для того, щоб влаштовувати чергову сварку, не має жодного сенсу", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування