Ющенківські міністри можуть вилетіти з Кабміну

П'ятниця, 23 січня 2009, 11:59

Голова фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Мартиненко не претендує на посаду в Кабінеті Міністрів, але виступає за кадрові зміни в уряді.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

При цьому Мартиненко не зміг точно сказати, хто з чинних міністрів за квотою НУНС залишить свої посади.

"Про це можна буде говорити тільки після рішення фракції. Поки це питання не розглядалося. У той же час вважаю, що Кабмін має потребу в кадровій ротації. Уряд необхідно підсилити. Родинні і дружні відносини в розрахунок братися не будуть", - сказав новий лідер фракції.

На питання, що одним з віце-прем'єрів може стать або сам Мартиненко, або Олександр Третьяков, депутат сказав: "Можу відповісти тільки за Мартиненка. У свій час мені надходили пропозиції увійти в уряд. Але я від них категорично відмовлявся. У доступному для огляду майбутньому не збираюся працювати у виконавчій владі".

Також, за словами Мартиненка, фракція поки не обговорювала шанси Давида Жванії стати главою Антимонопольного комітету.

"Питання по Антимонопольному комітету фракція також поки не обговорювала. Хоча за коаліційною угодою попереднього формату (думаю, вона залишиться і зараз) пропозиція кандидатури залишається на "НУНС". Можу допустити, що Жванія не буде висувати свою кандидатуру на посаду глави Антимонопольного комітету", - сказав він.

Мартиненко вважає, що зараз не час оголошувати імпічмент президентові.

"Є час розкидати камені, і є час збирати їх. Зараз не час кидати їх ні у бік уряду, ні президента, ні Верховної Ради. При тому стані, у якому знаходиться українська економіка, це неприпустимо", - сказав лідер фракції НУНС.

"Я не підтримую жодних перевиборів, та й перспектив щодо відставки Кабміну, імпічменту або дострокових виборів Ради я не бачу", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...