"РОСУКРЕНЕРГО" НЕ ВІДДАЄ ТИМОШЕНКО ГАЗ. ФОТО

П'ятниця, 23 січня 2009, 13:02
Компанія "РосУкрЕнерго" погрожує почати у Швейцарії судовий та кримінальний процеси у разі відчуження у них газу, що знаходиться у підземних сховищах в Україні.

Про це ідеться у листі голови ради директорів "РосУкрЕнерго" Ларса Хаусманна, адресованому керівнику "Нафтогазу" Олегу Дубині.

У тексті листа, який є в розпорядженні Української правди, Хаусманн заявляє, що компанія не продавала газ у підземних сховищах України.

"Я хотів би вас офіційно поінформувати – акціонерами не прийнято жодного рішення з цього приводу. Радою директорів не прийнято жодного рішення щодо цього. Рада директорів не надавала відповідних повноважень менеджменту РосУкрЕнерго укладати такі контракти", - пише Хаусманн.

"Менеджмент "РосУкрЕнерго" не укладав жодних контрактів з продажу цього газу", - додав він.

"Таким чином, будь-які відчуження або заборона обігу цього газу будь-яким шляхом, що суперечить контрактам №14/395-2/04 та №14/395-3/4, укладених між нашими компаніями 29.07.2004 року, призведе до скоєння суворого злочину, котрий не залишить нам жодного вибору крім ініціювання юридичних і кримінальних процедур згідно із законодавством Швейцарської Конфедерації задля захисту бізнес-інтересів РосУкрЕнерго".

Аналогічного листа голова ради директорів "РосУкрЕнерго" надіслав керівнику митниці Валерію Хорошковському.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у Москві "Нафтогаз" перекупив 11 мільярдів кубометрів газу, що належить "РосУкрЕнерго" і зберігається у підземних сховищах України, за пільговою ціною 153,9 доларів.

Для придбання цього газу "Газпром" погодився сплатити "Нафтогазу" аванс за транзит.

При цьому, за даними "Української правди", від імені "РосУкрЕнерго" угоду про відмову від газу в сховищах України підписав Микола Дубик – виконавчий директор РУЕ, який за сумісництвом є заступником шефа юридичного департаменту "Газпрому".

Однак, згідно зі статутом "РосУкрЕнерго", подібного роду рішення вважаються легітимними, коли їх підписують два виконавчих директора – і від "Газпрому" (Микола Дубик), і від Фірташа (Дмитро Глебко).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...