Турчинов: якщо є бажання, газовий контракт можна розірвати

П'ятниця, 23 січня 2009, 14:04

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що уряд не дозволить "піддати ревізії" досягнуті газові домовленості.

Про це він сказав на брифінгу у п’ятницю, коментуючи заяви щодо можливості перегляду і аналізу газових угод.

Водночас на запитання кореспондента УП після брифінгу, чи дійсно у газових контрактах немає положень про те, що він може бути розірваний навіть за згодою сторін, Турчинов відповів, що він не знає на пам’ять документу, але переконаний, що у разі виникнення такого бажання, його можна розірвати.

"Коли сторони згодні розірвати контракт, вони завжди розривають. Коли сторони не згодні розривати, то для цього є судові інституції, до яких відповідно може звертатися кожна зі сторін", - сказав він.

Турчинов також заявив, що якщо хтось не задоволений домовленостями, досягнутими урядом з Росією, "він може зробити це краще".

"Якщо є охочі, то є можливість домовитися краще. Наскільки я знаю, вони мають закордонні паспорти і можуть перетинати кордон. Але вести переговори з монополістом достатньо складно", - сказав він.

На питання, що робитиме уряд у разі підвищення цін на нафту і формульний підхід ціни на газ стане невигідним, Турчинов сказав:

"Ми будемо займатися використанням альтернативних видів палива, розвивати власне газове видобування і таким шляхом припиняти, я б сказав, нерозумну тенденцію, коли споживання України є одним з найбільших в Європі".

Разом з тим він зазначив, що на даний момент залишається тенденція до зниження ціни на нафту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування