Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ визнала законною амністію винних у газовій трагедії в Дніпропетровську

П'ятниця, 23 січня 2009, 14:18

Генеральна прокуратура вважає законним рішення про припинення справи щодо трьох колишніх керівників ВАТ "Дніпрогаз", обвинувачуваних у службовій недбалості, яка призвела до вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська восени 2007 року.

"Нами це рішення проаналізоване і було визнане законним", - сказав заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кудрявцев пояснив, що за час розгляду справи в суді український парламент ухвалив закон про амністію, який передбачає можливість амністії обвинувачуваних за наявності пом'якшувальних обставин.

Разом із тим, за словами заступника генпрокурора, якщо з’являться нові обставини, які підтверджуватимуть здійснення цими особами злочинів за іншими статтями, їм будуть пред'явлені нові звинувачення.

Як відомо, 13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому житловому будинку по вул. Мандриківській, 127, стався вибух природного газу, у результаті якого загинуло 23 особи, у тому числі 7 дітей, а також були ушкоджені розташовані поблизу будинки і споруди.

На лаві підсудних опинилися три представники "Дніпрогазу" - генеральний директор, його перший заступник і головний інженер компанії, - їх звинуватили в службовій недбалості.

20 січня 2009 року Жовтневий районний суд міста Дніпропетровська ухвалив рішення й задовольнив клопотання обвинувачуваних у справі на Мандриківській про застосування до них норми закону про амністію. На його підставі кримінальна справа щодо 3 представників "Дніпрогазу" припинена. Вони звільнені від покарання.

Потерпілі від вибуху житлового будинку, які втратили в результаті трагедії близьких, мають намір подавати позов до Європейського суду з прав людини через таке рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...