Українці думають, що Росія намагалася забрати в України трубу

П'ятниця, 23 січня 2009, 15:48

Близько чверті населення України вважає, що Росія в газовому конфлікті домагалася контролю над українською газотранспортною системою.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке було проведено Національним інститутом стратегічних досліджень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, 26,6% респондентів відповіли, що в газовому конфлікті "Росія добавилася встановлення контролю над українською ГТС".

Водночас 26,5% вважають, що "Росія хоче поставити Україну під свій повний контроль", 18,8% - "Росія хоче встановити найвищу ціну на газ і не допустити її падіння слідом за ціною нафти", 9,4% - "Росія хоче зберегти схему перепродажу газу через посередників", 5,5% - "Росія хоче приховати відсутність достатнього обсягу газу для Європи та України".

17,1% не змогли відповісти на запитання.

Водночас 48% опитаних вважає, що для України краще платити за газ європейську ціну і не залежати від Росії, 20,8% - платити за газ за більш низьку ціною, але залежати від Росії, 28,2% не змогли відповісти.

Дослідження проводилося з 10 по 16 січня. Було опитано 2011 респондентів у всіх регіонах України, похибка вибірки становить 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News