Президент РФ: ринкові ціни на газ - не привід для образ чи ревізії угод

П'ятниця, 23 січня 2009, 16:15

Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що перехід на ринкові ціни в поставках газу не може бути приводом для образ чи ревізії угод.

Про це він сказав у вступному слові в ході російсько-узбецьких переговорів у розширеному складі у Ташкенті в п'ятницю, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я цілковито підтримую президента Узбекистану у тому, що ми зробили дуже важливий крок убік створення сучасної основи енергетичної співпраці, а саме перейшли на ринкові ціни. І, незважаючи на те, що в низці держав це викликає запитання, стосовно до наших відносин це наша позиція на роки вперед", - заявив Медведєв.

"Ми вийшли на співпрацю за певною формулою ціни. Ми виходимо з того, що цінові параметри можуть змінюватися. Але ці коливання пов'язані з кон'юнктурою світового ринку, і незалежно від того, подобається це комусь чи ні, ми торгуватимемо на ринкових умовах", - зазначив він.

"Тому щодо того конфлікту, який нещодавно був довкола ціноутворення при поставках газу на Україну, це власне, у кінцевому рахунку, відображення наших спільних домовленостей, у тому числі й домовленостей із нашими середньоазійськими партнерами, включаючи Узбекистан. І тут не може бути приводів для образ чи подальшої ревізії якихось угод", - підкреслив президент РФ.

Медведєв зазначив: "Це світова тенденція, світовий тренд, у який ми нарешті вбудувалися. Це вигідно Узбекистану, це вигідно Російської Федерації, це має бути вигідно іншим державам, тому що, у кінцевому рахунку, ціни на енергоносії, у тому числі на газ, визначають конкурентноздатність економіки".

"Той, хто хоче жити за рахунок низьких цін, заздалегідь закладає міну під своє економічне благополуччя. Він розраховує на преференційні ціни. У житті такого не буває в довгій перспективі", - наголосив російський президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування