Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко попрацює з НБУ над розблокуванням депозитів

Субота, 24 січня 2009, 14:20

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд проведе роботу з Національним банком щодо розблокування банківських депозитів місцевих органів влади, кошти з яких мають бути спрямовані на виплату соціальних видатків.

Про це вона заявила під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій з питань виплат пенсій, зарплат та грошового утримання працівників бюджетної сфери, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд буде працювати з НБУ над розблокуванням депозитів, і за один-два дні ми зробимо так, щоб у вас був доступ до всіх грошей", - заявила прем’єр-міністр.

Вона відзначила, що ця проблема є загальною, оскільки багато місцевих бюджетів поклали свої кошти на депозити у банки і зараз мають проблеми з їх поверненням.

"Я би просила, щоб всі голови облдержадміністрацій терміново направили телеграми на ГоловКРУ і виклали, де і в яких банках лежать депозити, які потрібно зняти для того, щоб фінансувати бюджет", - сказала Тимошенко.

Крім того, прем’єр дала доручення Головному контрольно-ревізійному управлінню підготувати до понеділка, 26 січня, вичерпну інформацію про затримку виплати депозитів місцевим органам влади.

При цьому вона закликала учасників селекторної наради зараз зробити паузу із розміщенням коштів на депозитах: "Нам потрібно зараз не заробляти відсотки, а нам потрібно зараз нормально фінансувати всі видатки бюджету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування