Прем’єр обіцяє вчасні зарплати і пенсії та гарячу лінію

Субота, 24 січня 2009, 14:44

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що уряд забезпечить своєчасну виплату зарплат бюджетникам та пенсій громадянам.

Про це вона заявила під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій з питань виплат пенсій, зарплат та грошового утримання працівників бюджетної сфери, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зазначила, що порушення виплат пенсій та зарплат бюджетникам у окремих містах та районах є необґрунтованим, адже місцеві і центральний бюджети мають повне наповнення. Дані про невиплату зарплат надійшли з міста Брянка Луганської області, а також Львівської області, сказала прем’єр.

За її словами, щоб уникнути у майбутньому таких випадків, відсьогодні це питання буде взято на контроль.

"Я хотіла б, щоб ми тримали руку на пульсі, щоб знали всі дані: де і як не виплачуються зарплати бюджетникам, якщо взагалі такі факти є, щоб миттєво реагували обласні бюджети, Міністерство фінансів, щоб таких випадків у нас не було", - заявила Тимошенко.

Тимошенко зазначила, що під контроль буде також взято й ситуацію з виплатою зарплат і на господарюючих суб’єктах, у тому числі і з приватною формою власності.

"Залишити держава у цей важкий час людей, безумовно, не може", - заявила вона.

Водночас прем’єр сказала, що на сьогодні вже завершені всі виплати пенсій за січень 2009 року.

"Так як ідуть надходження до Пенсійного фонду, немає ніяких абсолютно підстав думати про те, що якась маленька нестабільність у цьому секторі, у зв’язку зі світовою кризою фінансовою кризою, з’явиться", - наголосила Тимошенко.

Вона також повідомила, що Міністерство праці та соціальної політики відсьогодні відкриває цілодобову гарячу лінію з питань виплати соціальних видатків.

Тимошенко зазначила, що у всіх ЗМІ буде поширено номери телефонів, за якими громадяни зможуть звернутися з питань заборгованості зарплат та пенсій.

Прем’єр доручила головам облдержадміністрацій відкрити відповідні гарячі лінії і на місцевому рівні. "Вам потрібен зворотній зв’язок, адже ви так само можете не володіти інформацією, що у якомусь місці районного підпорядкування може затримуватися зарплата", - наголосила вона.

Тимошенко вважає, що такі гарячі лінії мають працювати у кожній обласній державній адміністрації уже з понеділка, 26 січня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування