Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненка не збирались карати за Ющенка?

Субота, 24 січня 2009, 15:20

Печерський суд Києва не ухвалював жодних рішень щодо лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" голова суду Ніна Отрош.

"Печерський суд не притягав і не збирається притягати Петра Симоненка до кримінальної відповідальності за невиконання суду, оскільки це не входить у компетенцію цієї судової інстанції. Це - компетенція органів прокуратури", - сказала вона.

За словами Отрош, компетентні служби Печерського райсуду жодних інформацій на дану тему у ЗМІ не робили.

Відповідаючи на запитання, чи могло бути провокацією раніше розповсюджена у ЗМІ заява з посиланням на прес-службу Печерського суду, Отрош зазначила, що її компетенція передбачає тільки коментар фактів, які відбулися.

Раніше у суботу з указанням координат Печерського суду у ЗМІ було спрямовано повідомлення про те, що лідера КПУ можуть притягнути до кримінальної відповідальності за невиконання рішення Печерського райсуду Києва, який зобов'язав партію спростувати недостовірну інформацію про причетність родини президента України до газових махінацій.

"Комуністична партія досі не виконала рішення Печерського районного суду міста Києва, яким її було зобов’язано спростувати на своєму Інтернет-сайті недостовірну інформацію щодо причетності родини президента України до газових оборудок", - йшлося в повідомленні.

"Відтак, відділ державної виконавчої служби Подільського райуправління юстиції міста Києва наклав штраф на Комуністичну партію України за невиконання судового рішення без поважних причин", - зазначали нібито із суду.

При цьому вказувалося, що відповідно до вимог статті 87 закону "Про виконавче впровадження", при подальшому невиконанні рішення суду держвиконавець "порушує клопотання перед судом про кримінальну відповідальність боржника відповідно до закону".

Як відомо, 13 січня Симоненко з парламентської трибуни заявив: "Верховна Рада повинна розглянути питання про кримінальну відповідальність Ющенка і його бізнеси-родини за спекулятивні махінації на газовому ринку і зловживання посадою президента з метою отримання надприбутків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування