Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз попросив Газпром дотримуватись обсягів

Субота, 24 січня 2009, 15:51

"Нафтогаз України" попросив "Газпром" забезпечувати подачу газу суворо відповідно до заявлених обсягів, бо перевищення 20 січня транзиту газу на 45 млн. куб. м в західному напрямку ледь не призвело до аварійної роботи української ГТС.

Відповідний лист за підписом одного із заступників голови правління НАК "Нафтогаз України", за інформацією "Дзеркала тижня", було надіслано до "Газпрому" у середу, 21 січня.

Як відомо, 19-20 січня між НАК "Нафтогаз України" й "Газпромом" були підписані довгоочікувані контракти на постачання газу в Україну та його транзит через Україну до Європи. Після цього "Газпром" почав транспортувати газ Україною до Європи.

Однак, як пише видання, вже на 8 годину вечора 20 січня стало зрозуміло, що Європа "не готова" брати газ у тому обсязі, в якому його заявив для поставок на захід "Газпром" – на газовимірювальних станціях "Ужгород" (поставки йдуть через Словаччину до країн Західної Європи) і "Берегове" (через Угорщину – до Південної Європи) тиск у трубі зростав, а повного відбору газу не було.

"Після кількох невдалих спроб з’ясувати ситуацію з диспетчерським управлінням "Газпрому" диспетчери "Укртрансгазу" були змушені зупинити 23 газоперекачувальні агрегати (ГПА) і скоротити відбір газу з підземок на 85 млн. кубометрів. У результаті, у перший день поновлення транзиту на захід "Газпром" "прорахувався" на 45 млн. кубометрів", - йдеться у статті.

Такі прорахунки, за твердженням видання, серйозно б’ють по технологічній надійності роботи української газотранспортної системи.

Відтак, 21 січня "Нафтогаз" спрямував до "Газпрому" лист такого змісту:

"Така ситуація призводить до аварійної роботи ГТС Ужгородського напрямку, перевитрати паливного та пускового газу на КС (компресорних станціях) і, відповідно, до невиправданих збитків компанії, зниження надійності роботи ГПА, що ставить під загрозу виконання контрактних зобов’язань з транзиту російського газу країнам-імпортерам. Прошу забезпечити роботу суворо відповідно до заявлених обсягів відбору газу країнами-імпортерами на кожну добу й надалі не допускати подібних випадків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...