Тимошенко каже, що Ющенко знову заборонив губернаторам їхати до неї

Субота, 24 січня 2009, 16:09

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що президент Віктор Ющенко знову заборонив губернаторам брати участь у заходах уряду.

Про це Тимошенко заявила в суботу після завершення селекторної наради з головами обласних держадміністрацій з питань виплати зарплат та пенсій, повідомляє УНІАН.

"Мені дуже шкода, що президент заборонив головам обласних державних адміністрацій бути присутніми на найважливішій нараді, яка присвячена виплаті заробітних плат і пенсій", - сказала прем’єр.

"Я знаю, що голови обласних держадміністрацій не винні в тому, що вони отримують такі вказівки, але в той же час навіть якщо так сталося за дорученням президента, я можу констатувати, що команди на місцях працюють успішно, і ми будемо це контролювати", - додала Тимошенко.

Прем’єр також запевнила, що ситуація із виплатою заробітних плат та соціальних виплат є нелегкою, але контрольованою та прогнозованою. За її словами, всі працівники бюджетної сфери отримуватимуть виплати в повному обсязі.  

Водночас вона заявила, що для забезпечення виплат на господарюючих суб’єктах приватної власності необхідно об’єднати зусилля уряду та силових структур: "Ситуація в господарюючих суб’єктах приватної власності набагато складніша. Тут потрібно буде об’єднувати сили уряду, прокуратури, всіх силових структур, податкової і добиватися, щоб все ж таки по кожному суб’єкту заробітна плата людям виплачувалася".

Як відомо, Ющенко своїм указом від 11 лютого 2008 року заборонив головам ОДА без його дозволу перебувати в службових відрядженнях. А 18 листопада він скасував указ "Про службові відрядження у межах України голів місцевих державних адміністрацій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування