Тимошенко збирається змінити інвестора на "Інтері"

Субота, 24 січня 2009, 17:06

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підтверджує, що переговори про продаж акцій телеканалу "Інтер" велися, але не їй, а іноземному інвестору.

Про це вона заявила в суботу на брифінгу, коментуючи на прохання журналістів заяву голови Держмитслужби Валерія Хорошковського про те, що Тимошенко вела переговори про придбання акцій каналу.

"Я вважаю, що потрібно знайти нормального інвестора для каналу "Інтер", - заявила прем'єр, цитує Ліга.net.

"Безумовно, покупцем не може бути партія "Батьківщина", оскільки в нас немає таких грошей. Але потрібно знайти нормального іноземного інвестора, який би придбав канал "Інтер" і позбавив його від корупційного впливу пана Фірташа. Про це велися переговори, такі іноземні інвестори, я думаю, є і було б непогано, якби "Інтер" вийшов із цього корупційного ярма", - сказала Тимошенко.

Як відомо, прес-служба Кабміну у п'ятницю заявила, що Тимошенко принципово відмовляється брати участь у політичних програмах телеканалу "Інтер", поки журналісти, керівники і власники цього каналу "не припинять нищити свободу слова і не згадають про суть своєї професії – чесність, об’єктивність, незаангажованість".

"Вже не є таємницею, що справжнім власником каналу "Інтер" є акціонер "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ [...] Прем’єр-міністр вважає для себе та для своїх прихильників неприпустимим брати участь у політичному фарсі під виглядом ток-шоу, яке виробляє канал, що існує на фактично вкрадені в держави гроші, отримані внаслідок корупційних оборудок із газом", - говорилося в заяві.

Пізніше канал "Інтер" виступив із протестом, заявивши, що, відповідно до реєстру акціонерів, Фірташ не є акціонером компанії "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер"), а контрольний пакет акцій каналу належить Валерію Хорошковському.

Пізніше сам Хорошковський обурився заявою прес-служби уряду і заявив, що Тимошенко особисто домовлялася з ним про продаж каналу "Інтер". "Юлія Володимирівна Тимошенко вела зі мною переговори про купівлю-продаж Інтера. Якщо вона вела ці переговори зі мною не як із власником каналу, то мені цікаво - як з ким?" - сказав Хорошковський.

Медіагрупа "U.A. Inter Media Group Limited" заснована в 2005 році. Група володіє 61% акцій "Української незалежної ТВ-корпорации" (телеканал "Інтер"), 90% "Кіно-ТВ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% "Музика-ТВ" ("Ентер Музика"), телеканалами "К1", "К2", "Мегаспорт", 60% акцій телеканала "НТН" та іншими медіаактивами. Директор медіагрупи - Олена Хорошковська. Медіагрупа є членом Європейської бізнесу-асоціації, а також Американської торговельної палати в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування