Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дума Росії закликала Україну до дружби зі звинуваченнями

Субота, 24 січня 2009, 21:48

Державна Дума Російської Федерації закликає народи України й Росії почати нові зусилля в боротьбі за збереження їхньої історичної єдності та дружби, незважаючи ні на які труднощі.

Про це говориться у зверненні Держдуми РФ "До народів Росії й України у зв'язку з 355-річчям Переяславської Ради", розповсюдженому у суботу прес-службою російського посольства в Україні.

У зв'язку з 355-річчям Переяславської Ради, "яка ухвалила історичне рішення про возз'єднання України з Росією", Держдума відзначає, що "з цього часу особливо активно почали розвиватися всебічні зв'язки між нашими народами, які взаємно збагачують і доповнюють культуру й науку, закладені в фундамент нашої державності".

"У результаті об'єднання двох братських народів були укріплені основи слов'янської цивілізації. Наша дружба пройшла через важкі випробування: багатовікове кріпосне право, реформи, революції, громадянські й вітчизняні війни, голод і післявоєнну розруху, труднощі відновлення народного господарства, припинення існування великої держави", - говориться у зверненні.

"Наші народи разом захищали і відновлювали країну, домагалися видатних результатів у науці і техніці, культурі й мистецтві, створили ракетно-ядерний щит країни, запустили перший штучний супутник Землі. Ми разом по праву можемо цим пишатися", - заявляє Держдума РФ.

У той же час, вона зазначає, що "на жаль, тоді як відносини народів Росії й України залишаються і близькими, і дружніми, певні сили в керівництві України намагаються проводити курс, несумісний із політикою дружньої держави".

"Зумисно очорнюється тисячолітня історія взаємин двох братських народів, штучно обмежується можливість отримання освіти російською мовою і звужуються сфери її застосування, під виглядом боротьби за українську культуру піднімається хвиля націонал-шовінізму і русофобії. Абсурдність такого підходу очевидна: Київ був столицею давньоруської держави, яка заклала основи російської культури", - заявляє російський парламент.

"Депутати Державної Думи розуміють, яка відповідальність лежить на президентах, урядах і парламентах наших держав за подолання наслідків глобальної фінансової кризи, забезпечення гідного місця Росії й України у світовій політиці та економіці. Історичний досвід говорить про те, що запорукою успіху у вирішенні цих важливих завдань має бути не протистояння, а збереження і збільшення тих добрих традицій, які були створені нашими спільними предками", - говориться у зверненні.

"Відзначаючи знаменну дату 355-річчя Переяславської Ради, депутати Державної Думи звертаються до народів Росії й України з закликом, незважаючи ні на які труднощі, почати нові зусилля в боротьбі за збереження нашої історичної єдності і дружби", - підкреслюється в ньому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування