Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плівки Мельниченка будуть вивчати європейські експерти

Субота, 24 січня 2009, 23:59

Експертами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, в рамках якої відбудеться комплексна судово-фоноскопічна експертиза плівок екс-майора Держслужби охорони Миколи Мельниченка, призначено 3 європейських фахівців.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому у суботу, 24 січня.

"Мельниченко – людина непроста, в нього, скажемо так, є своя позиція в цій справі, з ним складно працювати. Але врешті-решт, попри різні його вимоги, в Посольстві України в США ми провели всі необхідні слідчі дії", - сказав він.

"В грудні минулого року наша слідча група виїхала туди і в присутності трьох фахівців з двох європейських країн ми вилучили в нього оригінали плівок, пристрій, яким він, за його словами, робив ці записи", - нагадав Медведько.

"Постановою слідчого цих фахівців призначено експертами у справі. З їхньою участю у січні-лютому ми призначимо комплексну судово-фоноскопічну експертизу. Після цього отримаємо результат, який стане основою для подальшого просування у справі", - сказав генпрокурор.

Водночас, він зазначив, що "дуже важко розслідувати справу, коли немає основних свідків – Олексія Пукача (екс-керівник Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України, знаходиться в розшуку), Юрія Кравченка (колишній голова МВС, якого звинувачували у зникненні Гонгадзе і який помер у березні 2005 року – за офіційною версією, в наслідок самогубства)".

Водночас, відповідаючи на запитання, як просувається інша резонансна справа - про отруєння тоді кандидата в президенти, а нині президента Віктора Ющенка - і чи правда, що у ній уже опитано мало не 800 свідків, Медведько сказав:

"Минулого року проведено великий обсяг робіт, виконано понад тисячу слідчих дій, у тому числі доопитано велику кількість свідків – скільки, я не рахував".

"У тому, що факт отруєння мав місце, в мене, в Миколи Голомші – заступника (генпрокурора), який курирує розслідування цієї справи, та членів слідчої групи сумнівів немає. І цей факт доведений матеріалами кримінальної справи. Ми робимо все для того, щоб розкрити цей злочин", - запевнив Медведько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування