Пірати дозволили морякам "Фаїни" зателефонувати додому

Неділя, 25 січня 2009, 13:10

Майже всім членам екіпажу судна "Фаїна", захопленого піратами, було дозволено зателефонувати додому.

Про це розповів головний редактор інтернет-видання "Морской бюллетень-Совфрахт" Михайло Войтенко, повідомляє Эхо Москвы.

"Моряки кажуть, що стан здоров'я екіпажу задовільний. Продовольство і вода в них є. Влаштовувати шум і скандали не тільки немає причин, але і шкідливо", - сказав Войтенко.

"Переговори між судновласником і піратами продовжуються", - додав він.

Як відомо, у неділю, 25 січня, виповнилось рівно 4 місяці з того дня, як сомалійські пірати захопили судно "Фаїна" з українським екіпажем. На борту корабля, захопленого 25 вересня минулого року, знаходяться 17 українців, двоє росіян і один латвієць, а також вантаж зброї.

Пірати вимагають викуп. За словами представника судновласника Віктора Муренка, суму викупу вже узгодили – йдеться нібито про 1,7 млн. тис. дол. Однак моряків досі не звільнено. За офіційними даними, переговори тривають.

Між тим родичі моряків "Фаїни" мають намір подати до суду на президента Віктора Ющенка і Міністерство закордонних справ України за бездіяльність у питанні звільнення українського екіпажу і вже почали збір підписів для цього.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...