У Москві назвали кандидатів на престол Алексія II

Неділя, 25 січня 2009, 16:57

Архієрейський собор Російської православної церкви назвав кандидатів на московський патріарший престол.

Архієреї обрали кандидатами митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила, митрополита Калузького і Боровского Климента і митрополита Мінського і Слуцкого Філарета, повідомляє Інтерфакс.

За підсумками голосування, яке пройшло на соборі в неділю, патріарший місцеблюститель митрополит Кирило набрав 97 голосів, керуючий справами Московської патріархії митрополит Климент - 32, а глава Білоруської православної церкви митрополит Філарет - 16 голосів.

Архієрейський собор не буде проводити засідання 26 січня, у понеділок, як планувалося спочатку.

"Порядок денний Архієрейського собору вичерпаний. Нам немає необхідності завтра продовжувати нашу роботу", - сказав митрополит Кирило в неділю на засіданні Собору.

У зв'язку з цим владика Кирило запропонував усім делегатам Архієрейського собору першу половину дня понеділка провести "по келіях", присвятити цей час особистим справам, а в храмі Христа Спасителя зібратися на обід о 14 годині дня.

Він також нагадав, що 27 січня, у вівторок, урочисте богослужіння перед початком роботи Помісного собору почнеться в нижньому храмі Христа Спасителя о восьмій годині ранку.

Всі архієреї, які будуть приймати в ньому участь, повинні бути одягнені в мантії, нагадав патріарший місцеблюститель.

Як відомо, раніше митрополит Київський і всієї України Володимир відмовився бути кандидатом на патріарший престол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування